Gourmet Festival Dusseldorf are loc in luna august, in fiecare an, in celebra "Konigs ALLE".

Read More

Dusseldorf, al patrulea in lume la capitolul putere financiara si calitatea vietii, este un oras cu numeroase festivaluri si targuri traditionale.

Read More

Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.

Read More

Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.

Read More

Munchen este faimos si pentru festivalul anual de primavara Springfest - Fruehlingsfest care are loc de peste 50 de ani.

Read More

01.02.2018. Denumirea „Beelitzer Spargel” IGP, Germania, se refera la lastarul comestibil al sparanghelului (Asparagus officinalis).

Read More

20.01.2018. In perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea de a 83-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”, la care Bulgaria va fi tara partenera.

Read More

27.12.2017. Cartofii „Bamberger Hörnla” fac parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

Read More

24.11.2017. In perioada 27.11.2017-23.12.2017 este deschisa cea mai mare piata de Craciun din Berlin, situata in districtul Spandau.

Read More

21.11.2017. Cuvantul "advent" inseamna "asteptare" si reprezinta insasi perioada de post, in care asteptam sarbatoarea Nasterii lui Hristos.

Read More

20.11.2017. Advent 2017, incepe duminica 3 decembrie si tine pana duminica 24 decembrie, fiind perioada de patru duminici pana la Craciun.

Read More

17.11.2017. Piata de Craciun din Frankfurt atrage in fiecare an mii de oameni care se bucura de cadourile cumparate din frumosul oras german.

Read More

4.11.2017. Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.

Read More

17.10.2017. Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.

Read More

7.04.2017. Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.

Read More

20.01.2017. ''Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, se va desfasura intre 20 – 29 ianuarie.

Read More

Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.

Read More

Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.

Read More

Allgäuer Sennalpkäse” este o branza cu pasta tare si cu durata lunga de conservare, fabricata prin metode artizanale traditionale in fermele de lapte alpine din Allgäu, Germania, din lapte crud natural de vaca, si prelucrata manual.

Read More

Oecher Puttes” este denumirea unei specialitati de sangerete traditional produs in Aachen, Germania.

Read More

De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.

Read More

In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.

Read More

Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.

Read More

Exista numeroase obiceiuri pe care catolicii le practica in ziua Pastelui, insa de departe cel mai spectaculos este Stropitul.

Read More

Catolicii din Germania sarbatoresc printr-un carnaval, numit Fasching, petrecerea inaintea intrarii in Postul Pastilor.

Read More

Schwarzwälder Schinken, IGP, Germania, este o sunca dezosata, curatata, cruda si afumata, obtinuta din pulpa din spate a porcului.

Read More

Saptamana Verde a oferit si retete de preparate vegetale aflate pe cale de disparitie precum cele pe baza de tamaie si papadie.

Read More

Un Dirndl este un tip de rochie purtata de femeile din Austria si Bavaria, la sarbatorile si festivaluri traditionale precum Oktoberfest din Munchen.

Read More

Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.

Read More

Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.

Read More

Cautare