Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.

Read More

Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.

Read More

Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.

Read More

Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.

Read More

Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.

Read More

"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.

Read More

Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.

Read More

OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.

Read More

Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.

Read More

Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.

Read More

Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.

Read More

Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.

Read More

Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.

Read More

Cidre Cotentin”/„Cotentin” este un cidru efervescent, nepasteurizat, necarbonatat, obtinut din suc de mere pentru cidru apartinand unor soiuri traditionale specifice.

Read More

Cultivarea lintei în zona Velay, Franta, este practicata incepand din secolul al XI-lea.

Read More

Produsul „Brioche vendéenne” este o briosa impletita si rumenita deasupra, cu forma regulata, rotunda, ovala sau de baton.

Read More

18.01.2018. Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati si in 2018. Targul isi va deschide portile in perioada 24 februarie - 4 martie 2018 la Porte de Versailles.

Read More

15.01.2018. Reteta de pulpa de iepure la cuptor din Franta:

Read More

10.01.2017. „Citron de Menton” este fructul intreg, proaspat, obtinut din urmatoarele soiuri ale speciei Citrus limon: Adamo, Cerza, Eureka, Santa Teresa si soiul local „Menton”.

Read More

12.12.2017. O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':

Read More

04.12.2017. In ajunul Craciunului, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.

Read More

03.12.2017.Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).

Read More

13.11.2017. Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.

Read More

2.11.2017. „Fleur de sel de Guerande” (florile de sare de Guerande) sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.

Read More

16.10.2017. Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.

Read More

5.10.2017. Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.

Read More

22.09.2017. Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.

Read More

13.09.2017. Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.

Read More

31.03.2017. Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.

Read More

22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.

Read More

Cautare