SlanaFest

La restaurantul Rod din Cluj-Napoca, a avut loc festivalul gastronomic “SlanaFest”.

In luna februarie slanina este deja bine maturata, afumata, numai buna de gustat cu o ceapa rosie, o varza murata sau un pumn de branza buna. In fiecare an SlanaFest obisnuieste sa va prezinte cel mai importanat preparat din camara gospodarului...Slanina Afumata! Cu acest produs traditional au crescut strabunii si parintii nostri, au trecut iarna cu bine in fiecare an si a fost utilizat in majoritatea retetelor culinare gatite la foc cu lemne! Slanina maturata si afumata sta agatata in grinda si emana in jurul ei cel mai provocator miros...o aroma unica care te provoaca urgent la o degustare, asociata desigur cu un pahar palinca!

Anual are loc competitia pentru gospodari, dupa cum urmeaza: Competitia de produse de carmangerie pe baza de organe (leber/maios, toba, caltabos…); Competitia de slanini maturate (afumate, condimentate, fierte…); Competitia de produse de carmangerie crud-uscate (salam, carnati, carne afumata). In timpul celor 3 zile va fi deschis si targul de produse traditionale pentru publicul spectator, spatiul in care renumitii producatori locali ofera spre vanzare bucatele lor.

                            BRESLA MESTESUGARILOR DIN TRANSILVANIA!