Biscuiti de casa traditionali

Biscuitii de casa din Muntenia sunt un deliciu in perioda sarbatorilor de Craciun.

Ingrediente: 200g de făină; 1 praf de copt; 1 lg scortisoara; 100g de unt; 100g de zahăr; 100g stafide; 1 ou, bătut; 2 linguri de lapte; zahăr pudra.

Biscuitii de casa sunt destul de usor de preparat, necesitand un timp de pana intr-o ora. Intr-un bol se pune faina, praf de copt, scortisoara, untul taiat cubulete marunte. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat faramicios. La sfarsit se adauga stafidele, ouale si laptele, amestecandu-se in continuu, obtinand un aluat destul de tare. Pe o tava tapetata cu faina si ulei se pun cu lingura cativa biscuiti sub forma de mingiute. Nu asezati biscuitii in tava foarte apropiati intrucat se pot uni, coca crescand in dimensiuni. Dupa ce au fost pusi in tava, biscuitii sunt pudrati cu zahar si scortisoara si se pun la cuptor circa 30 de minute.

traditiidinromania- retete