Sa investim intr-o ferma de hobby

Un hobby este de obicei definit ca o activitate recreativă făcută mai degrabă de plăcere decât pentru profit, iar fermele de hobby trăiesc fidel acestei definiții.

Deși există câteva definiții și variații diferite, o fermă care nu se bazează pe o sursă constantă de venit, este considerată a fi o fermă de hobby. Cei care dețin ferme de hobby au adesea un loc de muncă în afara fermei sau trăiesc din pensia lor. Persoanele care pot dețin ferme de hobby pot fi, în general, împărțite în două categorii. Prima categorie sunt profesioniștii care doresc să se bucure de un amestec de stiluri de viață urbane și rurale. Acești oameni locuiesc, în general, suficient de departe de oraș încât să poată deține o bucată de pământ, dar și suficient de aproape încât să își poată menține o carieră în interiorul orașului. A doua categorie sunt pensionarii care au decis să se angajeze într-un stil de viață mai rural, dar nu își doresc sau nu au nevoie de o fermă de dimensiuni mari. Când vine vorba de gospodărie și agricultura hobby, există cu siguranță potențial de suprapunere. Cu toate acestea, gospodăria se referă, în general, la a deveni în mare parte autosuficienta. Așadar, în timp ce o gospodărie poate avea o fermă hobby din care recoltați alimente, cei care sunt doar fermieri hobby, în general, nu urmăresc autosuficiență ci fericirea si placerea personala.

Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru ferma dvs. de hobby, așteptați până când găsiți locul potrivit pentru dvs. Fii clar ce vrei exact de la ferma ta de hobby și asigură-te că terenul se potrivește nevoilor și planului tău. Stabiliți un buget, in care sa aratati cât de mult ești pregătit să investești în ferma ta hobby. Sunt șanse ca în zonă să fie alți fermieri hobby, sau este posibil să cunoașteți deja un fermier hobby. Vorbește cu oameni care au experiență și cunoștințe ce pot fi împărtășite cu tine. Ca orice plan măreț, stabilește-ți obiective clare. Începeți cu un plan de un an, care include tipurile de animale și culturi pe care intenționați să le cultivați. Creați un plan pas cu pas pentru atingerea obiectivelor pe care vi le-ați stabilit și începeți primii pași. De exemplu, dacă ați decis să păstrați găini în ferma dvs. de hobby, atunci s-ar putea să doriți să începeți cu construirea unui adapost de găini. Evaluați și reevaluați continuu. Asigurați-vă că vă consultați planul și obiectivele în mod regulat pentru a vă urmări progresul. Deși trebuie să țineți cont de „imaginea de ansamblu” și să nu pierdeți evidența motivelor pentru care v-ați apucat cultivarea de hobby în primul rând, trebuie, de asemenea, să fiți flexibil și să fiți pregătit să vă ajustați planul de acțiune.

În 2020, în România existau 2 887 000 de exploatații agricole care utilizau 12,8 milioane de hectare de teren agricol. Dintre acestea: 1,5 milioane de exploatatii ce au sub 1 hectar (54%), utilizeaza in total 0,6 milioane hectare de teren (4,6%); 1 milion de exploatatii agricole ce au intre 1 - 5 hectare (36%), utilizeaza in total 2,3 milioane hectare de teren (18,2%); 260 mii exploatatii intre 5 si 50 hectare (9%), utilizeaza 2,8 milioane de hectare (22%); 28 mii exploatatii ce au peste 50 hectare (1%), utilizeaza impreuna 7 milioane de hectare de teren (54%). Trebuie amintitit faptul ca din 2,887 milioane exploatatii total, 2,862 milioane exploatatii sunt fara personalitate si doar 25 mii sunt exploatatii cu personalitate juridica. Am putea spune ca ca avem 2,5 milioane de exploatatii agricole ce detin 5 hectare si avem de unde alege ca sa gasim fericirea in gospodariile taranesti prospere si in  fermele de hobby.

 


Cautare