Trasarea drumurilor agricole in proiectele rurale

In organizarea teritoriala a comunelor din Germania, prin trasarea retelei de drumuri se asigura accesul fiecarui fermier la noua parcela.

Calitatea drumurilor determina valoarea comerciala a unei ferme. Asigurarea terenurilor necesare lucrarilor publice se realizeaza in mod proportional de catre toti participantii. Autoritatile de organizare a teritoriului impreuna cu conducerea asociatilor de proprietari stabilesc reteaua de drumuri si canale. Modul de trasare a retelei de drumuri in extravilan depinde de categoriile de folosinta de marimea fermelor si de reteaua de canale de evacuare.

Pentru organizarea teritoriului comunei Schmidtheim, de aproximativ 1000 de hectare, cu 67 de ferme familiale, in marime medie de 15 ha, s-au adaugat 15 km drumuri noi, la cei 8,2 km drumuri consolidate existente. Cu un total de 23,2 km de drumuri consolidate rezulta 2,3 km la 100 hectare (23 m la hectar). Dupa organizare, s-au amplasat perdele de protectia contra vanturilor, cu un singur rand de pomi, pe marginea tuturor drumurilor si s-au facut amenajari cu scop turistic.

 

 


Cautare